Rabobank Het Haringvliet zoekt: Twee leden raad van commissarissen - Gesloten

In maart 2018 eindigt de zittingsperiode van een aantal leden van onze raad van commissarissen. Daarom zijn we op zoek naar twee nieuwe commissarissen om op volle sterkte van vier te komen. Ben jij coöperatief ingesteld, energiek, maatschappelijk betrokken, en bezig met innovatie? Durf jij een nieuwe kijk op bankieren te brengen en maak jij je sterk voor duurzaamheid? Dan is deze vacature iets voor jou.

Hoe ziet het werk er als commissaris eruit?

Het is donderdagmiddag, tijd voor de zesde en laatste vergadering van de raad van commissarissen van dit jaar. Er zijn wat stukken die je online hebt kunnen voorbereiden, en op de agenda staat het maatschappelijk jaarplan van komend jaar. Voorafgaand aan de vergadering lunch je met de ondernemingsraad om in gesprek te gaan over de gang van zaken binnen de bank op het gebied van medewerkers. De sfeer is open en informeel en jullie komen tot mooie inzichten. De vergadering zelf heeft goede input opgeleverd voor de directie om mee aan de slag te gaan richting klanten.

De maandagavond erna staat de ledenraadsvergadering op het programma. Als commissaris ben je aanwezig om de verbinding te leggen tussen de ‘driehoek’ van de governance: ledenraad, raad van commissarissen en directie. Het is goed om te zien hoe de ledeninvloed haar werk doet in de coöperatie en welke ideeën er ontstaan voor de klantbediening. Zo is er bijvoorbeeld gezorgd voor een nieuw geldservicepunt in Ouddorp.

In de twee maanden die volgen, zijn er geen vergaderingen gepland. Wel ga je samen met een collega commissaris naar een bijeenkomst over Fintech. In jouw netwerk heb je een potentiele klant gesproken die van plan is om zich in het werkgebied te gaan vestigen, en je brengt haar in contact met een adviseur van de bank. Tussendoor zet je nog even een berichtje op LinkedIn over een duurzaamheidsinitiatief van onze bank in het werkgebied.

Dit zeggen leden/klanten over jou 

“Door het enthousiaste verhaal van hem/haar ben ik anders gaan kijken naar de Rabobank, en ben ik weer in gesprek om zaken te doen. Tegelijkertijd ben ik blij te merken dat hij/zij als commissaris ook een kritische blik durft te hebben op de bank.”

“Ik kom hem/haar vaak tegen in de netwerken op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard. Het is prettig om te zien dat hij/zij de waardevolle connecties uit het eigen netwerk wil delen met mijn bedrijf.”

Wie zijn wij?

Rabobank Het Haringvliet is er voor haar leden en klanten op de Zuid-Hollandse eilanden Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de economische en maatschappelijke ontwikkelingen in het gebied. Dit doen wij samen met onze 130 medewerkers, onze ledenraad en raad van commissarissen. Door samenwerkingen aan te gaan en te stimuleren, bereiken we mooie resultaten. Duurzaamheid en innovatie zijn voor ons een vanzelfsprekendheid van waaruit we werken.

Wie ben jij?

  • Je woont en/of werkt op het eiland Goeree-Overflakkee 
  • Je bent enthousiast over de weg die we als Rabobank zijn ingeslagen met onze missie ‘Growing a better world together’
  • Je hebt een netwerk op Goeree-Overflakkee dat je wilt inzetten om een bijdrage te leveren aan onze missie
  • Je hebt ervaring in de agrarische en/of technische sector, en/of je hebt kennis van online klantbediening en - marketing
  • Je bent iemand die moeiteloos omgaat met alle (social) media.

Is dit iets voor jou? Je kunt tot zondag 21 januari reageren naar directie.hhv@rabobank.nl. Bekijk de volledige vacature en profielschets op www.rabobank.nl/hhv