Rabobank-Zuid Holland Midden zoekt: Twee leden raad van commissarissen - Gesloten

Begin 2017 eindigt de zittingsperiode van twee leden van onze raad van commissarissen. Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe leden.

Als coöperatieve bank streeft de Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk dat elke lokale bank een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een raad van commissarissen (RvC). De RvC bestaat uit zes leden uit onze omgeving die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, toezicht houden op ons beleid en de ledeninvloed waarborgen.

Organisatie

Rabobank Zuid-Holland Midden werkt in een dynamische en internationale omgeving bestaande uit de maakindustriestad Delft met haar universiteit en prominente kennisinstellingen. Met daarnaast een groot tuinbouwcluster in het Oostland. Innovatie, zorg, internationalisering en glastuinbouw zijn onze strategische thema’s waarmee we graag ons aandeel nemen in het stimuleren van een economisch vitale regio. Samen sterker met de klant, dat is de kern van ons bestaan. 

Functie

Wij zijn op zoek naar twee externe, betrokken commissarissen met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding, die uitstekend thuis zijn in de markten waar de bank actief is. De profielen voor beide posities zijn verschillend: 

  • U heeft bij voorkeur (bestuurlijke) ervaring met beleid- en besluitvormingsprocessen in een grote organisatie, heeft een financieel-economische achtergrond en affiniteit met bancair ondernemerschap.
  • Of u bent een jonge ondernemer in een innovatieve branche en een ‘dwarsdenker’ die zicht heeft op (technologische of marketing) ontwikkelingen in de maatschappij en wil deze samen met ons vertalen naar onze sector en ons gebied. 

Woont en/of werkt u daarnaast in ons werkgebied (Delft & Midden-Delfland, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp) en maakt u actief deel uit van de relevante netwerken in het werkgebied van de bank? Dan komen wij graag met u in contact.

Meer informatie

Heeft u interesse in deze vacature? Bekijk de volledige profielschets op www.rabobank.nl/zuidhollandmidden Voor meer informatie kunt u contact opnemen met John Maasland (voorzitter raad van commissarissen) via 06-53 94 57 04 of met Puck Dinjens, die ons begeleidt bij deze procedure (06-22 23 58 11). U kunt tot 26 januari 2017 reageren via dinjens@governanceq.nl. De eerste gesprekken staan gepland op 7 februari a.s. Voor de tweede gespreksronde maken wij gebruik van een kort e-assessment.